PanfluitVereniging
Panfluit

Werkgroep Methodiek en Didactiek

 

Werkgroep Methodiek Didactiek

 

De werkgroep heeft vijf leden: Suzanne Hulst, Gerard Rijken van Olst, Henske van der Weerd, Nadja Spooren en Gemma Gielen. Zij zijn allemaal actief in het panfluitonderwijs als docent en/of uitgever van lesboeken, hebben een didactische muziekopleiding gevolgd en hebben hart voor het instrument.

 

De werkgroep heeft als doel panfluitonderwijs te stimuleren en te ondersteunen door het verdiepen en verbreden van technische en didactische vaardigheden. Dit wordt onder meer gedaan door het verzamelen van educatief materiaal, wat vervolgens via de website van de Panfluitvereniging aan leden beschikbaar wordt gesteld. Ideeën voor lesvormen, workshops voor docenten en lezingen door specialisten worden uitgewerkt en de gewonnen informatie wordt op de lange termijn verwerkt in een nieuwe panfluitmethode. Er wordt momenteel gewerkt aan algemene exameneisen die docenten kunnen gebruiken om hun lesdoelen op te baseren.

 

Heeft u een vraag, verzoek of idee dat met panfluitonderwijs te maken heeft? Laat het ons weten via 'tips en tops' of het contactformulier op deze website. Vermeld bij het onderwerp ‘werkgroep’.